GEOSLAM LOGO_RGBΗ εταιρεία μας με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της βρετανικής εταιρείας GeoSLAM, η οποία αναπτύσσει καινοτόμες και πρωτοποριακές λύσεις για τη μέτρηση και αποτύπωση πολυεπίπεδων τρισδιάστατων χώρων. Αντίθετα με τα παραδοσιακά “στατικά” laser scanners, τα οποία πρέπει πάση θυσίας να παραμένουν ακίνητα κατά τη διάρκεια της σάρωσης, τα laser scanner της GeoSLAM είναι σχεδιασμένα για να δουλεύουν εν κινήσει, καθώς περνάνε μέσα από την προς αποτύπωση περιοχή.

Η επί 48 συνεχή χρόνια εμπειρία μας στον χώρο των Τοπογραφικών Οργάνων και Δορυφορικών Συστημάτων και η αδιάκοπη προσφορά αξιόπιστων τεχνολογικά λύσεων με σκοπό την ικανοποίηση του πελάτη, ενδυναμώνεται με την προσθήκη ενός διεθνώς αναγνωρισμένου ονόματος.

Τεχνολογία SLAM

Τα GPS δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, καθώς χρειάζονται οπτική επαφή με το τους δορυφόρους. Αυτό κάνει δύσκολη την αποτύπωση εσωτερικών κτηρίων, ορυχείων και κλειστών χώρων. Η πρωτοποριακή τεχνολογία Zebedee της CSIRO, που χρησιμοποιείται από τη GeoSLAM στο ZEB1 και το ZEB-REVO, δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας τους αλγορίθμους Simultaneous Localisation & Mapping (SLAM) και έτσι επιτρέπει την αποτύπωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων χωρίς τη χρήση GPS.

Οι αλγόριθμοι SLAM επεξεργάζονται τα δεδομένα των μετρήσεων του laser μαζί με τα δεδομένα θέσης του IMU και εφαρμόζουν ρουτίνες αναγνώρισης χαρακτηριστικών για να εκτελέσουν το cloud-to-cloud registration, αυτόματα και με υψηλό επίπεδο ακρίβειας, στα δεδομένα των μετρήσεων.

Χάρη στο πρωτοποριακό λογισμικό SLAM της GeoSLAM, οι συσκευές laser δε χρειάζεται πλέον να παραμένουν ακίνητες κατά τη διάρκεια της σάρωσης και δε χρειάζεται να έχουν οπτική επαφή με τον ουρανό για να χρησιμοποιούν τους δορυφόρους του GPS.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.geoslam.com