landmarkΤην Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, η εταιρεία μας διεξήγαγε τεχνική παρουσίαση με θέμα “Γεωδαιτικές Εφαρμογές με χρήση GPS και Total Station” την οποία διοργάνωσε η φοιτητική κοινότητα ScesinGreece στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σκοπός της παρουσίασης ήταν η άμεση επαφή των φοιτητών με τους Δορυφορικούς Δέκτες GPS και τους Γεωδαιτικούς Σταθμούς, η πληροφόρηση για τις πολύπλευρες δυνατότητες που προσφέρουν οι δέκτες GPS σε σχέση με τους γεωδαιτικούς σταθμούς καθώς και η ενημέρωση τους για το πεδίο εφαρμογών στον τομέα της τοπογραφίας. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες πρακτικής εφαρμογής των όσων άκουσαν σε πραγματικές συνθήκες πεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες γνώρισαν από κοντά:

  • Τις βασικές αρχές λειτουργίας των Δορυφορικών Δεκτών GPS.
  • Τα πλεονεκτήματα της χρήσης Δορυφορικού Δέκτη κατά την τοπογραφική εργασία. Σύγκριση και διαφορές με τους Γεωδαιτικούς Σταθμούς. Πότε να προτιμάται ποιο.
  • Το πρόβλημα του ορθομετρικού υψομέτρου.
  • Από τη λειτουργία συστήματος Base-Rover στη λειτουργία ενός δέκτη Rover με χρήση δικτύου Μόνιμων Σταθμών Αναφοράς.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε εργασία αποτύπωσης και χάραξης με χρήση Rover παρουσιάζοντας παράλληλα τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του λογισμικού του. Σκοπός της πρακτικής εφαρμογής ήταν η ολοκληρωμένη αντίληψη της χρήσης του δορυφορικού δέκτη αλλά και των πλεονεκτημάτων και των μειoνεκτημάτων της χρήσης του.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε εργασία αποτύπωσης και με γεωδαιτικό σταθμό ώστε να φανούν στην πράξη οι διαφορές του σε σχέση με το δέκτη GPS.

1484614_944795478883849_753006155605036906_n