Γιατί να επιλέξετε το 2D LiDAR Scanner iGUIDE PLANIX PRO στην αποτύπωση του χώρου σας;

Ο μεγάλος φόρτος εργασίας, ο ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας ωθούν σε τεχνολογικές λύσεις που μας εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο, αλλά και χρήματα.

Μια από αυτές τις λύσεις αποτελεί το 2D Laser Scanner iGUIDE PLANIX PRO που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο λήψης και επεξεργασίας μετρήσεων στη δουλειά μας σαρώνοντας και φωτογραφίζοντας τον χώρο σε μόλις 10 sec φέρνοντας έτσι την επανάσταση στον τρόπο που αποτυπώνονται και προωθούνται τα ακίνητα!

Τι είναι όμως το iGUIDE;

Το iGUIDE αποτελεί ένα σύστημα που συνδυάζει τεχνολογία LiDAR στο δυσδιάστατο επίπεδο και φωτογραφική αποτύπωση 360◦. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται αυτοματοποιημένα η κάτοψη του χώρου και η ψηφιακή περιήγηση πάνω στην οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν μετρήσεις, να προστεθούν σημειώσεις και επισημάνσεις.

Η τεχνολογία Laser – LiDAR χρησιμοποιείται στην μέτρηση και στον υπολογισμό των αποστάσεων για την δημιουργία νέφους σημείων στο δισδιάστατο επίπεδο, με σκοπό την διαστασιολόγηση του χώρου και την δημιουργία της κάτοψης. Η πυκνότητα των μετρήσεων εξασφαλίζει την λεπτομερή καταγραφή του χώρου σε εμβέλεια 40m και με ακρίβεια 1cm.

Ταυτόχρονα η κάμερα 26MP πραγματοποιεί την φωτογραφική αποτύπωση του χώρου με πανοραμικές λήψεις 360◦ χωρίς τυφλά σημεία και «ραφές» δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο και ποιοτική ψηφιακή περιήγηση.

Η διαδικασία αποτύπωσης σε μόλις 3 βήματα:

1) Αφού ενεργοποιήσουμε και τοποθετήσουμε το iGUIDE στο τρίποδο, πραγματοποιούμε την σύνδεση του με την προσωπική μας smartphone συσκευή, ασύρματα μέσω WiFi, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής.

2) Πραγματοποιούμε την αποτύπωση με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό μας και ο χώρος σαρώνεται μέσα σε 10 sec.  Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για κάθε στάση έως ότου αποτυπώσουμε όλους τους χώρους ενδιαφέροντος.

3) Απενεργοποιούμε την συσκευή και αφαιρούμε το USB stick ώστε να ανεβάσουμε τα δεδομένα στο πρόγραμμα της εταιρείας στον υπολογιστή.

Μέσα σε 24 ώρες έχει γίνει αυτόματα η δημιουργία της κάτοψης και της εικονικής περιήγησης στον χώρο που αποτυπώσαμε εξοικονομώντας μας χρόνο, τόσο κατά την λήψη των μετρήσεων, όσο και την επεξεργασία τους εξασφαλίζοντας μας ένα ποιοτικό αποτέλεσμα και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους!

 

Τα αρχεία που εξάγονται είναι:

  • H ψηφιακή περιήγηση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του ακινήτου ή και για λήψεις μετρήσεων πάνω στην φωτογραφία σε μορφή HTML.
  • Μια αναλυτική λίστα κατόψεων, διαστάσεων, του επιμέρους και του συνολικού εμβαδού του χώρου σε μορφή PDF.
  • Έτοιμο σχεδιασμένο αρχείο κάτοψης του χώρου σε μορφή DWG, DXF με δυνατότητα επεξεργασίας.

 

 

 

Σε ποιους αναφέρεται;

Αν είστε επαγγελματίας στον τομέα των ακινήτων, αρχιτέκτονας μηχανικός,  εργολάβος, πολιτικός μηχανικός, μεσίτης, interior designer ή και ιδιοκτήτης, το iGUIDE προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση που συνδυάζει τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις, ακριβείς κατόψεις και λεπτομερείς μετρήσεις αποτύπωσης ακινήτων.

Τι λύσεις προσφέρει;

1) Ακριβείς και λεπτομερείς κατόψεις:

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του iGUIDE είναι η ικανότητά του να δημιουργεί αυτόματα κατόψεις με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία σάρωσης λέιζερ στο 2D επίπεδο, το iGUIDE καταγράφει ακριβείς μετρήσεις τοίχων, θυρών, παραθύρων, ακόμη και διατάξεων επίπλων. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται ο χρόνος λήψης μετρήσεων στον χώρο, η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.

2) Ολοκληρωμένη απεικόνιση ακινήτων:

Σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους μέτρησης και φωτογράφισης ακινήτων το iGUIDE μέσα από τις καθηλωτικές τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις του, οι θεατές μπορούν να εξερευνήσουν τα ακίνητα σαν να βρίσκονταν φυσικά εκεί. Από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους, οι πιθανοί αγοραστές ή ενοικιαστές μπορούν να περιηγηθούν στα δωμάτια, να εξετάσουν λεπτομέρειες και να αποκτήσουν μια ρεαλιστική αίσθηση της διάταξης και των χαρακτηριστικών του ακινήτου.

 

3) Ενίσχυση του μάρκετινγκ ακινήτων:

Με το iGUIDE, μπορείτε να αναβαθμίσετε το μάρκετινγκ των ακινήτων σας. Οι καθηλωτικές εικονικές περιηγήσεις και οι ακριβείς κατόψεις παρέχουν στους πιθανούς αγοραστές ή ενοικιαστές μια ολοκληρωμένη κατανόηση της διάταξης και των χαρακτηριστικών του ακινήτου. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και για τα δύο μέρη, διασφαλίζοντας ότι μόνο τα πραγματικά ενδιαφερόμενα άτομα προγραμματίζουν φυσικές επισκέψεις. Μπορεί να ενσωματωθεί αβίαστα σε ιστότοπους ακινήτων, συστήματα διαχείρισης ακινήτων και αρχιτεκτονικό λογισμικό, εξασφαλίζοντας μια ομαλή ροή εργασιών και ενισχύοντας την παραγωγικότητα.

4) Απομακρυσμένη προσβασιμότητα:

Οι εικονικές περιηγήσεις και οι κατόψεις του iGUIDE είναι προσβάσιμες εξ αποστάσεως, ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. Χρησιμοποιώντας διάφορες συσκευές, όπως υπολογιστές, smartphones ή tablet, οι δυνητικοί αγοραστές ή πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν ακίνητα κατά την κρίση τους. Αυτή η απομακρυσμένη προσβασιμότητα ανοίγει νέες ευκαιρίες για την προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας.

5) Εξορθολογισμένη ροή εργασιών και αποδοτικότητα κόστους:

Η τεχνολογία σάρωσης με λέιζερ που χρησιμοποιεί το iGUIDE επιτρέπει την αποτελεσματική και ακριβή συλλογή δεδομένων, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για χειροκίνητες μετρήσεις. Αυτό εξορθολογίζει τις διαδικασίες ροής εργασίας και μεταφράζεται σε εξοικονόμηση κόστους τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Συμπερασματικά, το iGUIDE PLANIX PRO προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση καταγραφής, μέτρησης και οπτικοποίησης που δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου των ακινήτων, τους αρχιτέκτονες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προβάλλουν τα ακίνητα με απαράμιλλη ακρίβεια και λεπτομέρεια. Οι τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις, οι ακριβείς κατόψεις και η απομακρυσμένη προσβασιμότητα επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο παρουσίασης και προώθησης των ακινήτων.

Γνωρίστε τη δύναμη του iGUIDE και ξεκλειδώστε τις δυνατότητες των ακινήτων σας σήμερα!

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!

06Ιούν 2014

Η εταιρεία μας με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της ιαπωνικής εταιρείας PENTAX, η οποία προσφέρει ευρεία γκάμα ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων (προηγμένους Γεωδαιτικούς σταθμούς, Laser scanners, Δορυφορικούς Δέκτες GNSS, αυτόματους και ψηφιακούς χωροβάτες κ.τ.λ). Η επί 46 συνεχή χρόνια εμπειρία μας στον χώρο των Τοπογραφικών Οργάνων και Δορυφορικών Συστημάτων και […]

10Οκτ 2014

Στις 7/10/2014, στα πλαίσια του Διεθνούς Meeting των αντιπροσωπιών της Pentax, η εταιρεία μας βραβεύτηκε από την PENTAX, ως η καλύτερη νέα αντιπροσωπία της Ευρώπης για το έτος 2014.  

05Δεκ 2014

Η εταιρεία μας διεξήγαγε τεχνική παρουσίαση με θέμα “Γεωδαιτικές Εφαρμογές με χρήση GPS και Total Station” την οποία διοργάνωσε η φοιτητική κοινότητα ScesinGreece στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

18Φεβ 2015

Η Landmark προσφέρει για μια ημέρα δοκιμή με Γεωδαιτικούς Σταθμούς ή Δέκτες GNSS στις πιο δύσκολες συνθήκες πεδίου. Η υπηρεσία ισχύει για όλη την Ελλάδα και υπάρχει δυνατότητα αποστολής του εξοπλισμού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

13Ιαν 2016

Οι ραδιο-παρεμβολές είναι παντού. Τα GSM, LTE, ραδιοκύματα FM, επικοινωνίες VHF/UHF, Wi-Fi, δορυφορικά τηλέφωνα και σήματα GNSS ανταγωνίζονται για ένα πεπερασμένο χώρο σε ένα ήδη αρκετά «πυκνοκατοικημένο» ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η αδυναμία των σημάτων GNSS, τα καθιστά αρκετά ευπαθή σε παρεμβολές στη ραδιοσυχνότητα, κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των μετρήσεων και την αξιοπιστία του […]