Τα εξακόπτερα drones της Yuneec στις υπηρεσίες μηχανικού!

Καθώς η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και οι απαιτήσεις σε μετρήσεις μεγάλης κλίμακας και με ακρίβεια αυξάνονται, οι μηχανικοί στρέφονται όλο και περισσότερο στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως ισχυρά εργαλεία για τη συλλογή δεδομένων, την αποτύπωση, τη χαρτογράφηση, τον έλεγχο και την επιτήρηση.

Όταν πρόκειται για την επιλογή του κατάλληλου μη επανδρωμένου αεροσκάφους για εργασίες πεδίου, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) της Yuneec προσφέρουν πολλαπλά πλεονεκτήματα έναντι εναλλακτικών λύσεων.

Η Yuneec δραστηριοποιείται στον χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το 1999 και διακρίνεται για την παραγωγή μιας σειράς από υψηλής ποιότητας επαγγελματικών εξακόπτερων drones που ανταποκρίνονται σε πολλαπλές εφαρμογές και ανάγκες των χρηστών. Η εταιρεία διαθέτει παραρτήματα στην Γερμανία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Κίνα.

Γιατί όμως να προτιμήσει κανείς τα εξακόπτερα Drone της Yuneec;

  • Το γεγονός ότι τα μοντέλα της σειράς Η850-RTK και Η520Ε είναι εξακόπτερα, έχουν δηλαδή 6 μοτέρ με 6 έλικες, συνεπάγεται μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια πτήσης, καθώς εξασφαλίζεται ευστάθεια σε ανέμους ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ σε περίπτωση που κάποιο μοτέρ για τον οποιοδήποτε λόγο σταματήσει την λειτουργία του, μπλοκάρει το αντιδιαμετρικό μοτέρ και το drone συνεχίζει την πτήση του με ασφάλεια με τους υπόλοιπους 4 έλικες. Μειώνεται έτσι σημαντικά η πιθανότητα πτώσης και καταστροφής του drone.
  • Μεγάλη αυτονομία πτήσης. Η αυτονομία πτήσης κυμαίνεται στα 30′ και 65′ λεπτά πτήσης για τα μοντέλα της σειράς H520E και Η850-RTK αντίστοιχα γεγονός που επιτρέπει περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία στο πεδίο.
  • Ένα Drone πολλαπλά φορτία! Τα συγκεκριμένα drones μπορούν να εναλλάσσουν και μοιράζονται φορτία καθώς τα φορτία είναι συμβατά και με τα δύο μοντέλα. Ενδεικτικά τα drones μπορούν να φέρουν κάμερες με οπτική μεγέθυνση, LiDAR Scanners, Θερμικές κάμερες, πολυφασματικές κάμερες, προβολείς, μεγάφωνα κ.α.
  • Τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη και λογισμικό πτήσης με φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον λειτουργίας προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος κάθε παραμέτρου πτήσης του drone.

 

 

Ποιες οι εφαρμογές των συστημάτων της σειράς Η520Ε & Η850-RTK;

Τα συγκεκριμένα εξακόπτερα drone έχουν πολλαπλές εφαρμογές στους παρακάτω τομείς:

  • Τομέας έρευνας και διάσωσης, λόγω της μεγάλης αυτονομίας, της εμβέλειας χρήσης και των φορτίων που μπορούν να φέρουν τα συγκεκριμένα drones όπως κάμερα, προβολέας και μεγάφωνο.
  • 2D & 3D Χαρτογράφηση και αποτύπωση μεγάλων εκτάσεων, κτηρίων, υποδομών όπως γέφυρες και κεραίες.
  • Πρόληψη και παρακολούθηση δασικών πυρκαγιών, επιτήρηση μεγάλων εκτάσεων ακόμα και σε συνθήκες νύκτας σε συνδυασμό με την θερμική κάμερα.
  • Επιτήρηση εγκαταστάσεων από εταιρείες Security.
  • Βιντεοληπτικές και φωτογραφικές εφαρμογές χάριν των καμερών υψηλής ανάλυσης.
  • Έλεγχος και επίβλεψη αγροτικής παραγωγής – DigitalAgriculture
  • Προστασία περιβάλλοντος

Για τους μηχανικούς που αναζητούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια, ευελιξία, ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικές τιμές, τα μοντέλα Yuneec H850 RTK και H520E αποτελούν τις κυριότερες επιλογές. Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας RTK, την ευελιξία των ωφέλιμων φορτίων, τη στιβαρή κατασκευή και την προσιτή τιμή, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την εργασία των μηχανικών και να συμβάλουν στην ακριβέστερη και αποτελεσματικότερη συλλογή και ανάλυση δεδομένων.

 

Επιλέγοντας τη Yuneec, ενισχύεται τελικά η παραγωγικότητά και επιτυγχάνονται αποτελέσματα σε σημαντικά μικρότερο χρόνο και σε μεγαλύτερη ακρίβεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

06Ιούν 2014

Η εταιρεία μας με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της ιαπωνικής εταιρείας PENTAX, η οποία προσφέρει ευρεία γκάμα ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων (προηγμένους Γεωδαιτικούς σταθμούς, Laser scanners, Δορυφορικούς Δέκτες GNSS, αυτόματους και ψηφιακούς χωροβάτες κ.τ.λ). Η επί 46 συνεχή χρόνια εμπειρία μας στον χώρο των Τοπογραφικών Οργάνων και Δορυφορικών Συστημάτων και […]

10Οκτ 2014

Στις 7/10/2014, στα πλαίσια του Διεθνούς Meeting των αντιπροσωπιών της Pentax, η εταιρεία μας βραβεύτηκε από την PENTAX, ως η καλύτερη νέα αντιπροσωπία της Ευρώπης για το έτος 2014.  

05Δεκ 2014

Η εταιρεία μας διεξήγαγε τεχνική παρουσίαση με θέμα “Γεωδαιτικές Εφαρμογές με χρήση GPS και Total Station” την οποία διοργάνωσε η φοιτητική κοινότητα ScesinGreece στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

18Φεβ 2015

Η Landmark προσφέρει για μια ημέρα δοκιμή με Γεωδαιτικούς Σταθμούς ή Δέκτες GNSS στις πιο δύσκολες συνθήκες πεδίου. Η υπηρεσία ισχύει για όλη την Ελλάδα και υπάρχει δυνατότητα αποστολής του εξοπλισμού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

13Ιαν 2016

Οι ραδιο-παρεμβολές είναι παντού. Τα GSM, LTE, ραδιοκύματα FM, επικοινωνίες VHF/UHF, Wi-Fi, δορυφορικά τηλέφωνα και σήματα GNSS ανταγωνίζονται για ένα πεπερασμένο χώρο σε ένα ήδη αρκετά «πυκνοκατοικημένο» ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η αδυναμία των σημάτων GNSS, τα καθιστά αρκετά ευπαθή σε παρεμβολές στη ραδιοσυχνότητα, κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των μετρήσεων και την αξιοπιστία του […]